KÖRNYEZETVÉDELMI ÉPÍTÉS ÜZLETÁG

Kaposmenti hulladékgazdálkodási rendszer - Kaposvári regionális hulladékkezelő központ2015-ben kezdte meg működését a Kaposmenti hulladékgazdálkodási rendszer, melynek részeként a GEOHIROTERV Kft. Kaposváron regionális hulladékkezelő központot, továbbá két hulladékudvart valósított meg. Az új hulladékgazdálkodási rendszer 118 település és 151 ezer fő hulladékgazdálkodási problémáját oldja meg.

Az új hulladékkezelő központ területén modern kétszintes portaépület, szelektív és vegyes települési szilárd hulladék válogatására és kezelésére alkalmas csarnokok és technológiák, a zöldhulladék szakszerű kezelésére komposztáló, valamint a már hasznosíthatatlan hulladékfrakciók környezetszennyezést kizáró módon történő elhelyezésére korszerű szigetelt hulladéktároló tér épült a telepet ellátó egyéb kiszolgáló infrastruktúrákkal, összesen 21 hektár területen.

A hulladékudvarok esetében kerítéssel elzárt területen belül kialakított térburkolaton és kiszolgáló épületben valósulhat meg a korszerű hulladékgazdálkodás a lakosságtól származó hulladék szervezett gyűjtésével, valamint újra használati lehetőség biztosításával.

A PROJEKT SZÁMOKBAN:

• 118 településen 151ezer lakos érintett

• 21 hektár területű hulladékkezelő központ

• 406ezer m3-es hulladéktároló

• további két, egyenként 2400 m2 területű hulladékudvar